Gepekelde Essex kerst ham

Ham

Benodigdheden

1 Gepekelde Essexham
2 Uien
peper
1 Braadslede
1 Scherpmes

Bewaren

Leg de gepekelde ham in de koelkast zolang u hem niet gaat bereiden.

Geert’s Kerst ham recept

  1. Haal de ham uit de koelkast, en laat hem de gedurende 2 uur buiten de koelkast zodat de ham op kamertemperatuur kan kom.
  2. Haal de ham uit zijn verpakking.
  3. Leg de ham met de vetlaag boven in de braadslede
  4. Snij tussen de ham inkepingen tot u vlees ziet, hier strooi u gemalen peper tussen.
  5. Snij twee uien in vieren, en leg dit om de ham in de braadslede.
  6. Verwarm de oven voor op 180 º C (gasovenstand 4) voordat de ham in de oven gaat. Als je een heteluchtoven hebt en u kunt de ventilator niet uit zetten, kunt u de temperatuur verlagen tot 160 º C.

Kook tijden

Gewicht

Tijd

3 Kg 1.½ uur
4 kg 2 uur
5 kg 2.½  uur
6 kg 3 uur

Het snijden van de Ham

Snij met het scherpen mes dunnen plakken van de ham, en leg ze terug in de braadslede. Van uit de braadslede kunt u het opdienen.

Share this post