‘En papillote’

shutterstock_57454972-3-klein1-420x279

Runderfilet met voetselder en truffelsaus

Benodigdheden voor 10 personen:

1,2 kg runderfilet of ossenhaas
3 stengels witte voetselder (bleekselderij)
4 dl blanke fond
Tijm
Laurier
1 teentje look
Peper van de molen
Zout
200g boter
5 dl rode wijn
200g sjalotten
4 dl demi-glacesaus
Vetvrij bakpapier
30g truffel

Bereiding

Reinig de selder en zet deze op in de blanke fond. Voeg er tijm, laurier en een teentje look aan toe. Laat garen in een matige oven tot de selder zacht is.
Kruid de runderhaasfilet met peper van de molen en zout. Bak het vlees kort langs weerszijden aan.
Laat de blanke fond inkoken met de rode wijn en sjalotten. Voeg dan de demi-glacesaus toe en laat verder inkoken. Zeef het geheel nadien door een fijne zeef en werk op met een weinig boter.
Olie het bakpapier in aan de buitenkant. Schik de selder in het centrum van het bakpapier. Schik het vlees erop en giet er een weinig saus bij.
Schaaf de truffel erover en plooi het papier voorzichtig dicht tot een papillote.
Zet in een warme oven en laat de papillote opkomen. Het gerecht is klaar als het pakketje vol staat. Maak de papillote open en versnijd het vlees. Dien onmiddellijk op. Serveer de resterende saus er apart bij.
Recept: docent Chef-kok Hugues Braekeleire

Wijnsuggestie

Cuvée de Peelrand 2010 (Heeft een keurzegel behaald)

Wijntip – Streekwijn van Wijndomein Kapelkeshof

Druif: Cabernet Cortis en Regent druif.

Een robijn rode wijn, met kruidige hout tonen en een vleugje vanille is een smaakvolle wijn met een pikant karakter.
Mooi tranend in het glas en dansend op de tong een echte aanrader. Uitstekend bij een heerlijk vleesgerecht.

Share this post