Zachary Sitram schrijft.

Via flavours of the farm hebben wij wat Essex varkensvlees aangekocht. Wat een geweldig stuk vlees, het vlees kan makkelijk concurreren met de andere soorten vlees die ik heb bereid Iberico, Gascon.

Omschrijving van het vlees
De kleur van het vlees is tussen roze en rood in en heeft een uitstekende marmering en een vetrand die zich uitstekend leent voor het bereiden van verschillende gerechten.

De geur van het vlees
Het vlees heeft een zeer lichte wildgeur, vermengd met zoet gras. De combinatie van smaak en geur is uniek en geeft een heerlijk geur en smaak pallet wanneer het bereid wordt op de BBQ.

De stukken vlees die bereid zijn

  1. De schouders zijn uitgebeend en bereid als een porchettta op een bed van bospaddenstoelen. De reacties waren lovend.
  2. De spareribs zijn bereid op zijn chinees na een marinade in appelcider, het resultaat een boterzachte en heerlijk malse smaaksensatie.
  3. De speklappen zijn indirect gegrild op de BBQ met wat appel rookhout, het resultaat WAUW.
  4. De halskarbonade grillen in de oven met een Char Siew marinade en tijm, honing combi, geweldig.
  5. Het buikspek hebben wij laten roken en pekelen duur 8 weken.
  6. Twee achterpoten hebben wij laten bereiden tot een Italiaanse ham, die zijn helaas pas in 2015 klaar.

Het vlees van het Essex varken is van uitstekende kwaliteit voor wat betreft de smaak, bereiding en textuur. Het is een aanrader voor een ieder die wat anders wil dan de reguliere kiloknallers, wel wil ik een waarschuwing meegeven. Eenmaal geproefd wil je niets anders, u bent gewaarschuwd.

Veel kookplezier

Namens De kookclub.

Share this post