Waar kommen ze vandaan?

De varkens worden in Nederland uitsluitend -op kleine schaal- gehouden bij ons “de familie Coolen” in het prachtige Limburgse land.

 Het ras

Het Nederlandsland varken is een oud Nederlands boerderij ras. Het heeft hangoren en is overwegend hele maal roze. Het is een volgzaam, trouw ras dat enorm winter-bestendig is en over uitstekende scharrelkwaliteiten beschikt.

Hoe worden ze gehouden

Wij geven de varkens de liefhebbende zorg die ze verdienen. Ze lopen overdag in de buitenweide waar ze minimaal op 20 m2 per varken kunnen grazen. Ze kunnen ’s avonds lekker in de nachthokken waar ze op stro liggen (1 m2 per varken) met frisse lucht. De varkens leven in groepen van minimaal 13 dieren bij elkaar. Wij vinden het heel belangrijk en vanzelfsprekend dat ook onze zeugen buiten kunnen lopen. Als ze bij de beer (mannetje) lopen, hebben ze minimaal 20 m2 om te scharrelen, dit geld ook als ze drachtig zijn en in een “wacht”-wei lopen tot ze gaan werpen. Als ze naar de kraamafdeling gaan, zitten ze in een nachthok van 6 m2 en buiten hebben ze 225 m2 tot hun beschikking waardoor ze genoeg ruimte hebben om de biggen groot te brengen. De biggen en de zeug worden pas na 6 weken van elkaar gescheiden.

De smaak

De varkens hebben een intense smaak en een malse structuur.
Het recept: “Gewoon modder, stro en veel graanvoer”. Op deze manier krijg je het meest waanzinnige stuk varkensvlees dat je je kunt bedenken!”