Limousine regionaal

Limousin_RegionaalEr is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten. Dat weten we bij Limousin Regionaal maar al te goed. Daarom is er ons alles aan gelegen voor u alleen het allerbeste vlees op tafel te krijgen; de basis voor een goede maaltijd!

Wij Nederlanders denken vaak dat lekker eten bij een speciale gelegenheid hoort maar deze opvatting is al lang achterhaald. Soberheid verlengt het leven niet, het lijkt alleen langer te duren. Genieten van het leven, daar draait het om!

Dit verrukkelijke leven

Net als voor uw goede leven, voelen wij ons ook verantwoordelijk voor het goede leven van ons vee. Onze Limousin-runderen grazen dan ook voornamelijk in natuurgebieden, waar ze alle ruimte en rust hebben.

Het resultaat is een kwalitatief hoogwaardig stukje vlees dat door zijn mooie structuur lekker mals en sappig is!

Maar er is meer…

Speciaal geselecteerde Limousin-bedrijven laten hun runderen grazen in natuurgebieden, onder meer in: Peel en Maas, Meinweg, Roerdal, De Kempen en het Limburgse Heuvelland.
Hiermee houden we het landschap afwisselend en verzorgd en stelt het de consument in staat producten uit de eigen regio te kopen (productieplaats dichtbij consumptieplaats). Groot voordeel van het kort houden van de productie- en distributieketen is: minder verkeer en minder druk op het milieu. Dit zorgt in de praktijk voor een lager milieu impact (o.a. minder files, geluids- en fijnstofoverlast) en last but not least een hoger dierwelzijn tijdens veetransport. De milieubelasting wordt op deze wijze dan ook naar een absoluut minimum gebracht. In Engeland is de milieu impact op voedsel bekent onder de term “Food miles”.
Van ons vlees kunt u dus met een goed gevoel genieten!

Overigens kunt u ook zelf gaan kijken hoe onze dieren erbij lopen, de graasgebieden zijn veelal opgenomen in diverse wandeltochten.

Terug naar Flavours

Connect met Limousine regionaal