KellyBronze

KB hoog resulDe ultieme kerst kalkoen

De farms van de familie Kelly zijn allemaal gevestigd rond Danbury in Essex Engeland en zijn gebaseerd op “het beste van het beste”. Dit betekent vooruitkijken als ook terugkijken in de wijze van het houden van de KellyBronze®.

Al meer dan 30 jaar hanteren Derek en Mollie Kelly samen met hun zoon Paul traditionele en natuurlijke productiemethodes voor het houden van kalkoenen, in eerste instantie speciaal voor de kerst.

Dit veranderde in de loop van de jaren in een productie het gehele jaar rond. Voor de kerstmarkt bestaat een traditie van oudsher dat de kalkoen van nature brons gevederd is. Toen in 1983 de tijd rijp was, lanceerde Familie Kelly de KellyBronze®.

Absolute marktleider in Engeland

Met toewijding aan het traditionele houderijsysteem -samen met het dierwelzijn en voedselveiligheid- brengen ze de KellyBronze® tot de hoogste standaard die de houderij heden ten dage kent. De KellyBronze® is momenteel absoluut marktleider in Engeland op het terrein van “traditional farm-fresh market”.

De KellyBronze® worden samen met tientallen traditionele kalkoenhouders geproduceerd voor de speciale traditionele Engelse markt. De KellyBronze® wordt verwerkt in onze eigen speciaal ingerichte verwerkingseenheid en vervolgens uitgeleverd aan kwaliteitsslagers, de speciaal poelier, de betere restaurants/hotels en top cateringbedrijven.

Partners in Europa

Vanwege het enorme succes van de KellyBronze® in Engeland, is Paul Kelly op zoek gegaan naar partners voor gebieden in Europa waar de mensen en hun omgeving passen in de traditie van de KellyBronze®. Dit heeft hij uiteindelijk gevonden in ons mooie Limburgs land waar de rust, uitstraling en het glooiende landschap veel vergelijkingen heeft met Danbury in Essex en waar de mensen met hun Bourgondische levensstijl, de KellyBronze® zeker waarderen.

Samen met Henk en Annemie Coolen uit Heythuysen heeft hij een plan uitgestippeld om in alle rust de KellyBronze® te introduceren in het Limburgse. De kalkoenen zullen in samenwerking met Limburgse traditionele boeren, in het rustieke Limburgse heuvellandschap uitgezet worden. In boomgaarden, bosjes en weilanden zal de KellyBronze® zich kunnen ontwikkelen tot een ultiem stukje kalkoenspecialiteit dat voldoet aan de KellyBronze® kwaliteitseisen.

Terug naar Flavours

Connect met KellyBronze